Tak a som tu 😁 nad úvahou prečo chcem vlastne písať blog. Sranda je, že prvý blog je o tom prečo ho stále nepíšem a druhý prečo ho vlastne chcem písať. No mám v tom jasno 😂.

Dôležité je to „PREČO“

Ale múdri ľudia hovoria, že na to aby som dosiahla niečo čo je pre mňa dôležité a nevzdala to v ťažkých životných momentoch, je dobré vedieť moje PREČO. A v posledných pár rokoch moje PREČO sa dosť vyjasnilo a komunikuje so mnou hlasnejšie.

Kedysi to bol len tichý hlások, že rada píšem a dobre sa pri tom cítim keď sa môžem prejaviť cez slová, vety, názory a skúsenosti čo vo mne žijú. Ale to prečo písať blog vždy prehlušil život. A je pravda, že v mladšom veku som ani netušila, že je také niečo možné. Hlavne neexistoval internet ten začínal byť trošku známy keď mi bolo 18. Kiež by som vtedy nakúpila akcie niektorých spoločností, napríklad začínajúci Google 😂, ale to je o inom blogu.

Prvé vyjasňovanie že chcem písať

Tak kedy sa stalo moje Prečo dosť hlasné aby som s tým niečo začala robiť. Prvé vyjasňovanie začalo okolo roku 2012 /rozumej teraz je rok 2020/ keď sme začali podnikať. Neskúsenosť v obore v ktorom sme začali. Neskúsenosť v podnikaní a bez nejakej tej rezervy. Všetko vybudované od nuly nám /začali sme podnikať s mojim partnerom/ dalo toľko lekcií, úderov, vyjasnení, preplakaných nocí ale aj radosti a vybudovanej mentálnej sily. A tak som čo to občas napísala na FB. A keď to bolo také riadne hlboké od srdca také niečo, ako keby som to nepísala ani ja. Malo to veľký úspech, ale tiež som si to vždy rada po sebe po čase prečítala a vždy mi to niečo dalo.

Zlomový rok 2017

Zlomový rok 2017 a životné zážitky čo prevracajú život naruby. Úprimne aj keď som sa cítila ako „frajer“ ako perfektne som zvládla svoje „ťažké“ skúšky, som ale netušila, čo príde. Nemala som predstavu, že to čo ma čaká som ešte ani vo filme nevidela v tak hustom poradí. Dráma ako vyšitá. A v tom životnom období mi proste pomáhali príbehy. Príbehy ľudí ktorí zažili podobné skúšky, a niekedy aj horšie, a podelili sa o to ako to zvládli alebo ako sa učia šťastne žiť.

A proste idem do toho

A ku koncu roku 2019 som to pocítila jasne a vedela som svoje PREČO a jasné ŽE CHCEM. A aj keby som bola jediný čitateľ týchto riadkov viem, že to má zmysel a že ma to baví. Dokazuje to že je teraz 23:43 som v 24 týždni tehotenstva po celkom aktívnom dni píšem tento blog. Tento blog mi už niekoľko týždňov dozrieva v hlave a v noci nad ním rozmýšľam. (a teraz ho aj tak píšem úplne inak) Keď to tak čítam uvažujem či je to nočné rozmýšľanie na niečo dobré 😂😂😂.

Určite sa v ďalších blogoch rozpíšem detailnejšie o mojej ceste od zlomového roku 2017. Prípadne aj o tých začiatkoch nášho podnikania a o teraz aktuálne prebiehajúcom živote. A určite sa budem deliť o myšlienky ktoré v sebe cítim a o skúsenosti a zážitky čo ma inšpirujú.

Proste moje PREČO je jasné a ja pokračujem v začatej ceste. Nikdy nie je neskoro ísť za svojimi snami a kľudne aj začať robiť to čo už pomaly robí celý svet alebo to už vychádza z módy. To naplnenie z toho, že si plním svoje prečo a vnútorné poslanie je to najdôležitejšie.

A tak môj blogerský život pokračuje. Ja prajem každému kto číta tieto riadky krásny večer, dobrú noc, krásne ráno alebo pohodový dník. A prajem vám aspoň 2x viac radosti pri čítaní, ako som ja mala pri písaní a postovaní tohto článku.

S láskou Tinka