DALA SOM TO! Konečne som absolvovala šiesty deň vodného pôstu. Toľko pokusov o takto dlhý pôst bolo, a tento krát konečne úspešne 😊. A aj úspešne sa tento deň cítil.

Viedo z môjho šiesteho dňa v ktorom reálne dokumentujem ako som sa mala, cítila a čo som robila.

Tak ako to šlo

Moja jednoduchá odpoveť SKVELE. Taký mier na duši som už dávno nezažila s akým som sa zobudila šiesty deň. Ako keby ma osvietilo. Cítila som radosť, spokojnosť, vedela som čo chcem robiť. Fyzicky som musela spomaliť, ale inak som vládala. Cítila som sa veľmi dobre vo svojej koži.

Čakal ma náročný deň a mala som rešpekt

Mala som pred sebou pracovne náročný deň. Dlhé šoférovanie s potenciálne hustou premávkou, pracovné stretnutia a kranio-sakrálnu terapiu, ktorá ma zvykne unaviť. A… bolo to super. Moje šoférovanie bolo úplne v pohode ako keby ma niekto chránil. Prázdne cesty, cítila som sa skvele, a namiestach kde bývajú veľké kolóny iba malinká a krátka. Svietilo slniečko, a ja som cítila, že je všeto dobré. Moja terapia prebehla skvele a potom aj sedienie ohľadne poradenstva ktoré robím.

Nešlo všetko úplne dokonale

Kto ma pozná vie, že okrem toho že sa venujem strave a poradenstvu so stravou, moje hlavné zamestnanie je, že vlastním spolu s mojim partnerom cestovnú agentúru. Máme 1. Cestovní agentúru v Čechách a 1. Cestovná agentúra na Slovensku. Kto by o mne chcel vedieť viac prečítajte si časť O MNE. Ale späť k tomu čo som chcela. Keď že cesta a sedenia ubiehali super, chcela som natočiť video z auta ako sa mi šoférovalo a ako sa cítim, ale nenatočila. Po skončení sedenia som sa dozvedela, že naša klientka – NAŠA PRVÁ AGENTÚRNA a veľmi obľúbená klientka zomrela. Zasiahlo ma to, a ešte sme riešili veci lebo mali mať dovolenku v Mexiku a volala som aj jej partnerovi… proste už som sa na to necítila, že budem točiť ako sa mám. Bola som uplakaná a hlavne bolo potrebné riešiť iné veci.

Ale napriek tomu

SOM CÍTILA kľud, vedenie a vnútornú lásku. Užívala som si tento pocit, ktorý mi šiesty deň pôstu priniesol. Cesta domov bola opäť chárnená a ja som sa vrátila plná energie. Doma ma čakali ešte povinnosti zvládla som ich ako keby som bola plne najedená.

Na jedlo som sa tešila

Nebola som hladná, ale už mi chýbal ten mentálny a rodinný aspekt jedenia. Vízia že zajtra si už dám vývar bola úžasná. Tiež som sa tešila na viac svalovej energie a vitality. Už iba pár hodín a dám si prvé sústo. Tá predstava bola veľmi potešujúca.

Čo sa s mojim telom dialo počas tohto šiesteho dňa

  • vrátila sa energia a radosť
  • slabšie svaly
  • menšia sila
  • ráno mierna bolesť hlavy ale po vstaní z postele to prešlo
  • pri zaspávaní ma bolela oblička a medzi lopatkami po ľahnutí na ľavú stranu to prestalo
  • veľmi dobre som spala
  • slaná chuť v ústach pod jazykom a na perách
  • komplet od tretieho dňa zmizol exém
  • prestalo ma svrbieť telo a hlava
  • prestalo mi byť zima
  • oči vidia jasnejšie svetlo
  • pri ležaní počujem tlkot srdca

Vo videu som spomínala

Vo videu som hovorila o tom, že od tretieho dňa mi odišiel exém z pokožky, a že ak ho mám čo mi pomáha. Ak mám exém a svrbí ma, alebo ma svrbí pokožka hlavy, používam na to jablčný ocot. Pri aplikácii štípe ak je exém rozškrábaný tak celkom dosť, ALE veľmi rýchlo nastupuje úľava a býva pomerne dlhá. Aj niekoľko dní mám pokoj od svrbenia a dokonca ak je ten exém jemneší aj zmizne z pokožky. Ak je silnejší tak aplikujem cca 3 – 4 dni a je fuč ale svrbenie prestáva skoro ihneď po aplikácii.

Najradšej mám jablčný ocot z DM-ka. Slovenský link na: DM jablčný ocot cena sa teraz pohybuje okolo 2,45 Euro a český link na DM jablečný ocot cena sa teraz pohybuje okolo 47 Kč. Keď že žijem v Čechách veľa produktov nakupujem v ČR.

Fotografia fľašky DM jablčného octu

Ďalšia vec čo pomáha pri exéme a je ešte skvelá pri štípancoch od komárov alebo ako deodorant, je MANUKA esenciálny olej. Kupujem ho od spoločnosti Phytos: Manuka esenciálny olej (link je len český) a cena 10 ml fľašky je 190 Kč ale veľmi dlho vdrží.

Detailné informácie o vodnom pôste z odborného hľadiska

V mojich predošlých blogoch:
Prvý deň pôstu
Druhý deň pôstu
Tretí deň pôstu
Štvrtý deň pôstu

Som obsiahlo popísala čo sa deje s telom počas vodného pôstu, keď človek neje jedlo. Od piateho dňa sa nedejú nové procesy v tele, len sa zintenzívňujú a telo má väčší priestor na regeneráciu. Ak vás tieto informácie zaujímajú určite Vám odporúčam si tieto články prečítať ak máte čas 😊.

Ale ak by ste po prečítaní a pozretí videí mali nezodpovedané otázky, napíšte mi ich do komentárov a ja Vám rada odpoviem.

Krásny dník a ahojte v ďalšom blogu
S láskou
Tinka